Särbegåvning

En serie föreläsningar i samarbete med GCP Sverige, Gifted Children Program


Mitt begåvade barn

En föreläsning för föräldrar, syskon och andra anhöriga till barn med särskild begåvning.

Hur vet vi om vårt barn är särskilt begåvat? Vad kan vi göra för att stötta barnet? Hur kan vi kommunicera med skolan? Frågorna blir många för den som har ett barn med särskild begåvning. Monica Frank, medlem i Mensa och informatör för GCP Sverige, berättar om Mensas syn på begåvning, om kännetecken, utmaningar och möjligheter för den med IQ >120.

Särskilt begåvade barn

En föreläsning för skolledare och pedagoger

Vad är särskild begåvning? Hur känner man igen ett särskilt begåvat barn? Vilka utmaningar möter särskilt begåvade barn i skola och vardag? Hur är det att leva med IQ över 120? Dessa frågor och fler därtill besvaras i en föreläsning där Monica Frank berättar om Mensas syn på särskild begåvning. Monica är medlem i Mensa och informatör för GCP Sverige.

IQ hela livet

Att leva med särskild begåvning

Monica Frank, medlem i Mensa och informatör för GCP Sverige, berättar om sitt eget liv som högbegåvad. Om hur det var att växa upp i en miljö där ingen riktigt förstod hur hon tänkte och med en skola som begränsade henne. Och hur blev det sedan, på de arbetsplatser där både taket och ribban låg för lågt?